Posted on

Hur väljer man bra tryckerier?

När man behöver en tjänst från tryckerier så vill man inte bara gå till vilka som helst. Ofta kan det handla om ganska mycket pengar om man ska trycka många föremål och det sista man vill är att slösa material och få trycka om. Kanske till och med leta bland andra tryckerier för att hitta ett annat? Här går vi igenom vad man ska tänka på när man väljer bland tryckerier.

 Kvalité

Nej, alla tryckerier har inte god kvalité på varken sina produkter eller tjänster. Har de tryckerier du besökt det du verkligen söker efter? Många tryckerier framställer sig som väldigt professionella men det är inte alltid sanningen. De tryckerier du besöker ska vara lyhörda mot dina behov och förstå vad det är du är ute efter.

 Tid

Hur snabba är de tryckerier du varit på? Be om att få en dead-line då dom ska vara färdiga. Tryckerier ska kunna jobba enligt dead-lines och veta hur lång tid projektet kommer att ta. Ofta är det ett högt tempo på tryckerier då det är mycket som ska tryckas och man vill bli klar så fort som möjligt men det ska självklart inte äventyra kvalitén.

 Rykte

Det är viktigt att undersöka de olika tryckerier du varit på hur deras rykte är. Mun till mun reklam är alltid bäst och gå gärna på rekommendationer du fått från människor du känner väl. Be gärna också att få titta på material för ett tryckeri – inknart som de gjort om det finns möjlighet. På bloggar, sociala medier och hemsidor finns ofta rekommendationer och betyg, dock kan man inte alltid veta om de stämmer men det är ändå alltid bra att läsa igenom dom.

 Olika val och lösningar

För tryckerier finns det alltid olika sätt att lösa samma saker på. Bra tecken på bra tryckerier är när dom kommer med olika val och olika lösningar. Speciellt om det innebär att det blir billigare för dig som kund, det visar på att de bryr sig om dig.

Hur tryckerier är i sitt bemötande av sina kunde kan avgöra allt. Det visar på hur serviceinriktade dom är och hur mycket dom ser dig som kund. Kolla även hur tillmötesgående dom är i dina problem och förfrågningar. Kan dom hantera om du frågar efter en snabb massleverand? Hur snabbt anpassar dom sig efter det du frågar? Ska du ha ett långt samarbete med dessa tryckerier så är det viktigt att dom ser dig som en god kund och löser de saker du frågar efter.

 Kommunikation

Detta är det viktigaste av allt. Att ha en god kommunikation och att ni förstår varandra kommer göra att erat samarbete om ni är ett företag kan bli livslångt. Finns där en dålig kommunikation brukar man märka det ganska snart och man kan vända i dörren. Ser dom dig så märks det också på resultatet i de trycka produkterna.