Spotify blir intressant för reklambyråer

Spotify har nyligen informerat via deras blogg att det skall låta varumärken sponsra deras populära spellistor. Spellistorna står Spotify själva för och de skapar som du kanske vet spellistor för olika aktiviteter och humör. Exempelvis finns en lista som kallas för Cardio. Idén är att varumärken skall få sponsra spellistor som passar deras branding. Sponsringen skall vara för en specifik lista där sponsorn även har inflytande på vilka artister låtar och låt-uppställning som finns i listan. Dock med ett sista ord från Spotify’s list-skapare. Detta gör Spotify mer tillgängligt för en reklambyrå eller webbyrå göteborg, man kommer att kunna träffa specifika målgrupper med specifika listor som överför ett budskap. Arbetar man med kommunikation vet man att musik har stort inflytande på människor och deras val.

Lyrik kan skapa köp-signaler

Viss lyrik ger lyssnaren en viss känsla, lyssnar man mycket på musik med särskilda budskap är det inte helt otroligt att man börjar sympatisera med dessa. Nu skulle det vara ganska osmakligt om en reklambyrå själva skapade låtar med lyrik som skall skapa köp-signaler. Det mråste göras mycket me subtilt för en webbyrå göteborg än . Lyriken kan inte gå ”köp den här bilen så kommer du få kärlek”. Det finns utrymme för att använda redan skrivna låtar i en särskild följd för att skapa ett budskap som är fördelaktigt för sponsorn.

Världens bästa tjänst?

Spotify har idag en av världens bästa tjänster, ett gigantiskt musikbibliotek som är tillgängligt för sina användare. Antingen gratis med inslag av något som kan liknas med radioreklam eller som premium service utan reklam för 99 kronor i månaden. Tjänsten hos squib – webbyrå göteborg har idag över 100 miljoner användare och växer fortfarande. Att sponsra en populär spellista kan därför ge stor spridning och vara mycket effektivt för branding mot specifika målgrupper.

Reklambyrå <3 Spotify

Det är alltså dags för varje reklambyrå att se över hur de kan hjälpa sina klienters varumärken att växa med denna nya möjlighet. Spotify är på ett sätt en av världens största plattformar för media. Det är även kopplat till Facebook och andra sociala media plattformar. Att bortse från dess spridning och kraft vore dumdristigt för en seriös reklambyrå. Samma kraftfulla precision för att träffa rätt målgrupp som de andra digitala plattformarna finns och det är bara en fråga om att anpassa tillämpningen för att maximera effekten av sponsrade spellistor.