Posted on

I valet av din fastighetsförvaltning

Då man ska välja vem som ska sköta sin fastighetsförvaltning är det bra om man har en del underlag med sig för att man ska bli så nöjd som möjligt. Här ska vi prata lite om hur man kan tänka i det här valet och vad man kan välja på inom sin fastighetsförvaltning.

Att lämna över den ekonomiska biten helt och hållet är riskabelt då de som sköter din fastighetsförvaltning inte kanske har samma mål och sikten som du har så på den fronten vill man alltid vara med på ett hörn och övervaka så att det följer de planer som du har i åtanke.

Bolag inom fastigheter är inte som de var förr kan man säga med stora ord. Förr så sköttes allt från samma aktör och det var mer personligt. Idag är det med som i bilbranschen. Man tillverkar bilen och och skruvar ihop delarna på helt olika håll. Alltså att det är två olika aktörer som äger och sköter fastigheten. Man har gjort stora undersökningar som de alla visar att man fakiskt gör rätt i att inte som fastighetsägare hålla i sin fastighetsförvaltning själv.

Då det kommer till den tekniska biten inom fastighetsförvaltning om man sköter den själv så är kostnaderna för detta ungefär 30% högre vilket är extrema summor. Det är bara för att man inte har samma effektivisering som ett företag inom fastighetsförvaltning – fasticon.se har.

Dock så måste man vara noga med att den fastighetsförvaltning man väljer att anlita är bra, för bara för att det är billigare är inte lika med att det är bra. Det är ofta som fastighetsägare råkar ut för att den fastighetsförvaltning man har valt sätter låga priser i sina offerter för att sedan fakturera stora kostnader som man inte väntade sig på tillägg. Detta är för att det är en ganska så stor konkurrens inom fastighetsförvaltning så de måste locka med låga priser. Det verkar som att det är en trend inom dålig fastighetsförvaltning att man inte gör underhållet ordentligt för då kan man alltid tjäna lite extra senare för reparationen av dessa ting.

Ett exempel på en sådan grej inom fastighetsförvaltning Stockholm som vissa företag kan göra är att man struntar i att smörja olika system som till exempel en dörrstängare. När den väl går sönder sen och måste bytas så blir kostnaderna för detta underhåll mycket större än om den hade smörjts från början. Sådana saker som att smörja dörrstängare och liknande är alltid något som ingår i avtalet parterna emellan inom fastighetsförvaltning, därför fuskar vissa förvaltare med dessa saker.

Så innan man verkligen har valt sin aktör inom fastighetsförvaltning i Stockholm så se till att det är en seriös sådan där du kommer att bli nöjd. Kolla om du kan få referenser och besök ett område där förvaltaren verkar och titta på kvalitén på dessa fastigheter, om du känner dig nöjd där så kommer du förmodligen bli nöjd själv.