Hur du lyckas med din badrumsrenovering

Att renovera badrummet är ett ganska dyrt projekt, därför är det viktigt att lägga upp en budget innan man startar. Det är smart att räkna med att en badrumsrenovering ofta blir något dyrare än vad man hade tänkt sig, det uppstår ofta oförutsedda utgifter och har man räkna med en allt för stram budget så kan det göra att man blir mindre tillfredsställd med resultatet. En sak som många missar är att man behöver blanda in en rad olika fackmän, även om man tänker utföra bygget på egen hand. Det krävs både elektriker och rörmokare för att få en godkänd badrumsrenovering som täcks av försäkringen.

Budgetering är väsentligt

Visst kan det kännas tråkigt att börja budgetera innan man ens börjat men det är absolut av största vikt. Det kan också faktiskt vara ett sätt att få fantasin att flöda, när man vet vilka parametrar man har att röra sig i så kan man få bättre idéer som är mer realistiska. Det är också ett bra sätt att veta hur mycket man kan lägga på vad och vad som bör prioriteras.

När du budgeterar för en badrumsrenovering kan du dela in budgeten i 4 olika kategorier.

Golv och väggar

Här räknar du på vad det kommer att kosta att täcka golv och väggar med det du vill ha i badrummet. Kakel och klinkers finns i en uppsjö varianter och priset varierar kraftigt. Det är viktigt att välja ett kakel som är hållbart, samtidigt behöver man räkna hur stor yta som skall täckas så man får en uppfattning utöver kvadratmeterpriset. Glöm inte att även räkna med primer, fog och fuktspärr. Värmeslingor vid badrumsrenovering Stockholm är valfritt men det är klart det kan vara skönt att ha ett varmt badrumsgolv på vintern.

Dusch, handfat och toalettbadrumsrenovering buffert

Denna kategori går på några tusenlappar hur man än vänder och vrider på det. Vill man ha något extra stiligt så kan det istället bli tiotusentals kronor det handlar om.

Belysning och skåp för badrumsrenovering Stockholm

I badrummet är det trevligt att ha olika typer av belysning så att man kan anpassa det efter situation vid badrumsrenovering Stockholm. Ibland kanske man behöver väldigt ljust och ibland vill man ha lite mysigare ljus. En dimmer är att föredra. Skåp och speglar bör vara funktionella och snygga, det är bättre att ha lite för mycket utrymme i skåpen vid badrumsrenovering Stockholm än för lite så att massa saker behöver stå framme och stöka.

Snickare, rörmokare och elektriker

Kostnaden för snickare kan man komma undan men de andra får man troligen dras med. Är man inte van vid hantverk kan det vara bra att anlita en snickare för att förbereda våtrummets väggar. Skulle fukt tränga in i väggen blir det ofta en dyr historia att reparera och eftersom man redan lagt en del pengar på sin badrumsrenovering kan det vara dumt att riskera.

Skapa en buffert för oförutsedda avgifter

Det är svårt att tänka på allt i förhand och det är alltid något som dyker upp som man inte tänkt på när man renovera. Badrummet har många dolda kostnader som man inte kommer på förens man är på just det momentet. Det kan vara blandare, vattenlås, en fin spegel eller något annat.

Prioritera det du känner är mest värdefullt

När det kommer till badrumsrenovering kan det vara så att man får välja ut vissa saker att prioritera när man renovera badrum eftersom det kan bli väldigt dyrt att välja precis det man vill i alla avseenden. Det kan vara snyggt att välja ut en nyckelspelare, kanske ett extra snyggt badkar med bra belysning på och sedan spara in lite på sådant som renovera badrum etc som annars skulle stjäla strålkastarljuset.